18.02.2008

Ön Bakış #8: Kader Destesi

"Eğer kader gülümserse, kim gülümsemez? Ve eğer kader gülümsemezse, kim gülümser?"

- Çin Atasözü


SANCAK: Komutan'ın sıradan ve düz bir savaş oyunu olmasını istemiyorum. Oyuna Kader Destesi'ni koymuş olmamın yegane sebebi de bu zaten. Kader Kartları'nın amacı, savaşa beklenmedik ve ani boyutlar kazandırmak. Bir Komutan elinde kumandanlarının komuta değeri toplamı kadar Kader Kartı tutabilir. Yani kumandanlarınızı kaybederseniz, oyun da giderek alehinize dönmeye başlar. Kader kaybedenlerin yanında olmayı sevmez.
Kader Kartları iki amaçla kullanılabiliyor:
Komutan, kader kartını üzerinde yazan etkiyi kullanmak amacıyla oynayabilir.
Ya da, kader kartını bir saldırısına, maneviyat atışına, hasar atışına bonus vermesi için kullanabilir.
Komutanlar, çeşitli özel durumlar haricinde, her tur her bir amaç için yalnızca birer kez Kader Kartı kullanabilirler. Yani örneğin bir kartı üzerindeki etkiyi kullanmak için, bir kartı da bir birimin saldırısına bonus eklemek için kullanabilirler. Ama örneğin aynı tur içinde bir saldırı bonusu ve bir maneviyat bonusu kazanmak için kullanamazlar.
Ayrıca Kader Kartları'nın oynanabileceği zamanlar var. Komutanlar, yalnızca kendi sıralarında oynayabildikleri, yalnızca rakiplerinin sıralarında oynayabildikleri, her istedikleri zaman oynayabildikleri, yalnızca kartın üzerinde yazan özel durum gerçekleştiğinde oynayabildikleri kartlarla karşılaşacaklar.

Böylece son ön bakışı da tamamlamış oluyoruz. Şimdi oyunun kendisini bekleme zamanı...

Hiç yorum yok: